Jordaanspeurtocht

WesterkerkWij hebben een prachtige speurtocht door de Jordaan beschikbaar. Ga op ontdekkingstocht en ontdek waar die Amsterdamse volkszangers over gezongen hebben; ontmoet de Parel van de Jordaan, het plein gewijdt aan Johnny en Tante Leen en ervaar de charme van de grachten, bruggetjes en authentieke café's in deze levendige buurt: doe een Jordaanspeurtocht!

Duur: ongeveer 4 uur
Prijs: € 25,00 per team (van 4/5 personen)
Vanaf 5 personen (kleinere groepen: minimum € 25,00)

Tijdens de speurtocht doorkruist u de hele Jordaan; Van de Noorderkerk langs de Brouwersgracht en zigzaggend naar het zuiden over de Westermarkt, de eganteliersgracht en de bloemgracht. De route loopt verder lans de moskee op de rozengracht, en gaat na de Elandsgracht weer zigzaggend richting Noorderkerk. Verbaas je over de rust in de verschillende hofjes die nog open zijn voor publiek, maar zoek ook de gezellige drukte van de Amsterdamse volkswijk op. De vragen van de speurtocht gaan zowel over de geschiedenis als over de hedendaagse Jordaan; opzoekvragen afgewisseld met weetjesvragen en speurvragen. Een perfecte activiteit in Amsterdam om op een rustige zondagmorgen te doen, of juist met vrienden of kennissen op een doordeweekse dag. De route loopt in een cirkel; waar u begint eindigt u ook. U kunt daarom zelf beslissen waar u op de route wilt beginnen.

Per groep van ca. 5 personen krijgt u een kant en klaar pakket waarmee u op pad kunt gaan wanneer u wilt; u loopt de tocht op eigen gelegenheid. Als u met meerdere groepen wilt lopen en/of tegen elkaar wilt strijden bestelt u per team een pakket à € 25,00. Het speurtochtpakket bestaat uit een stevige beschermmap, de speurtocht met tekst en kleurenfoto's bij de stoppunten en een antwoordformulier. Op een geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. U krijgt een pen mee en de juiste antwoorden in een gesloten envelop. Zo kunt u na afloop zelf beoordelen hoeveel vragen juist beantwoord zijn. Verder ontvangt u een aantal detailplattegronden om andere buurten van Amsterdam te verkennen: West, Oost, de Plantage, het Museumkwartier en een plattegrond met fietsroutes. Het materiaal mag u na afloop houden.

De Jordaanspeurtocht is ook heel geschikt voor scholieren, ter kennismaking met de Jordaan. Voor scholen hebben wij een speciaal aanbod.

Bestel de Jordaanspeurtocht

U kunt de Jordaanspeurtocht telefonisch of per mail bij ons bestellen. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u komt. Wij versturen de pakketten per post tegen een vergoeding van de verzendkosten (€ 3,90 voor de postzegels) maar u kunt het pakket ook bij ons kantoor aanschaffen. Kijk op de contactpagina voor het adres en onze contactgegevens.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl