Amsterdam Jordaan en Grachten

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-6238622

Wij zijn aanwezig van maandag t/m vrijdag van 08.30-17.30 uur.
Ons team bestaat uit: Monique Bartelings, Ronald Zweserijn, Emmely Jacques, Marijn Hoeksel en Rohani de Pont

Routebeschrijving naar de grachtengordel en Jordaan

De grachtengordel van Amsterdam is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Bekijk onze parkeertips.

Vanaf het Centraal Station loopt u binnen enkele minuten naar de grachtengordel en de Jordaan. Combineer uw wandeling door Jordaan en grachten met een bezoek aan een van de vele musea, uw favoriete winkels of een gezellig proeflokaal. Bekijk onze tips en aanbevelingen op deze website, daar staat vast iets voor u bij!

Over ons - project Amsterdam Jordaan en Grachten

Om te komen bij ons project in de Jordaan en de Grachtengordel van Amsterdam moeten we terugblikken naar het ontstaan van ons project in de oude binnenstad. Amsterdam Oude Stad, gestart in 2008, was een initiatief van de Buurtontwikkelingsmaatschappij (BOM) en heeft de volgende doelstellingen:

  1. De veelzijdigheid van de oude binnenstad van Amsterdam onder de aandacht brengen van Nederlandse dagjesmensen, buitenlandse toeristen, scholieren, studenten en niet te vergeten de Amsterdammers zelf.
  2. De juiste informatie over de oude binnenstad handzaam en voordelig beschikbaar stellen voor iedereen die een bezoek brengt aan de binnenstad van Amsterdam.
  3. Onderlinge samenwerking bevorderen tussen ondernemers, winkeliers, hotelmanagers en lokale overheid in de oude binnenstad van Amsterdam.
  4. Het vergroten van de betrokkenheid van bewoners bij hun eigen buurt.

 

Met het project willen we bewustzijn creeëren over de historische en culturele aspecten van de buurt en het veelzijdige aanbod aan mooie winkels, ondernemingen en initiatieven. Naast dat we het de bezoekers van het oude centrum zo prettig mogelijk willen maken, pogen we ook de samenwerking tussen betrokkenen uit de buurt zelf te versterken. Ons team bevordert de samenwerking en uitwisseling van kennis tussen de partners en sponsors van het project (ondernemers, managers van culturele instellingen en hotels, woningcoöperaties en politici). Wij kregen veel aanvragen van ondernemers uit de grachtengordel en de Jordaan om zich aan te sluiten bij het project. Daarom hebben wij besloten er een geheel nieuw project van te maken om de Jordaan en Grachten net zo op de kaart te zetten als de oude stad. Met dezelfde doelstellingen en inzet willen wij ook de samenwerking van deze ondernemers beter te laten verlopen en een bezoek aan Amsterdam voor iedereen een unieke ervaring maken, jong en oud!

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl