Beulingsloot

BeulingslootDe slechts 50 meter lange gracht en van de oudste en kortste grachten in de binnenstad van Amsterdam. De Beulingsloot verbindt het Singel met de Herengracht en is als kaderloze gracht zeer typisch voor Amsterdam. De Beulingsloot is een overblijfsel van een oude afwateringssloot, die voorheen verder naar het westen liep.

De naam

De naam zou afkomstig zijn van een voormalige bewoner, Gerrit Jansz Beulinck, die hier rond 1660 gewoond heeft. Volgens de Historische gids van Amsterdam stond het grachtje voorheen ook bekend als de Herendwarswal en ook wel als de Huidenvetters- en/of Looierssloot, naar het looiersbedrijf dat zich voorheen in dit deel van de stad bevond. Het is niet mogelijk door de Beulingsloot heen te varen met gemotoriseerde boten.

Bruggen

Er zijn twee bruggen over de Beulingsloot: aan de kant van het Singel bevindt zich de Krijtbergsluis en aan de Herengracht vindt men de Beulingsluis.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van Amsterdam Jordaan en Grachten leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl