Amstelveld

Amstelveld AmsterdamOp dit prachtige plein waan je je bijna in een Frans dorpje! Een groot voetbalveld, een gezellig restaurant met een groot terras, een speeltuin én een heuse jeu de boule baan! Het Amstelveld bevindt zich tussen Reguliersgracht, Prinsengracht, Kerkstraat en Utrechtstestraat. Op het plein worden af en toe antiekmarkten gehouden. En elke maandag is er bloemenmarkt. Tijdens grote evenementen in de stad, zoals Gay Pride, Koningsdag en Bevrijdingsdag, staat op het Amstelveld vaak een groot podium.

Amstelkerk

De Amstelkerk is één van de weinige houten kerken in Amsterdam. De kerk werd in snel tempo gebouwd, tussen 1668 en 1670, bedoeld als kerk voor de onlangs gebouwde buitenste grachten. Stadsarchitect Daniël Stalpaert ontwierp de kerk, door sommigen ook wel 'preek stal' genoemd. Er waren plannen om de kerk opnieuw te bouwen van steen, maar daar is het nooit van gekomen. Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt als kantoorruimte en met enige regelmaat voor concerten. De kerk kan ook gehuurd worden voor bijzondere groepsdiners.

Kokadorus

KokadorusHet standbeeld op Amstelveld stelt Kokadorus voor. Kokadorus was de bijnaam van marktkoopman Meyer Linnewiel (1867-1934). Kokadorus had een rappe tong en verkocht op zijn 10e al lucifers op de Kalverstraat. Het standbeeld laat hem zien terwijl hij bretels verkoopt ("Zo goed, je kunt er je schoonmoeder aan ophangen!"). Zijn collega's noemden hem de Keizer der Standwerkers. Koning Willem III nodigde Kokadorus eens uit om te spreken op Paleis het Loo, maar in het chique gezelschap viel hij helaas stil.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van Amsterdam Jordaan en Grachten leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl