Danny de Munk

Ciske de Rat"Krijg toch allemaal de kolere" zong Danny de Munk (19 februari 1970) als jong jongetje met een zwaar Amsterdams accent voor de film Ciske de Rat.
Zowel de film als het liedje genaamd “Ik voel me zo verdomd alleen” werden een grote hit en vanaf dat moment werd deze 13 jarige onbekende jongen, plotsklaps een grote ster in Nederland.
Als idool voor veel jonge meisjes werd hij, zo vertelde hij in een interview, dagelijks door wildvreemde bakvisjes opgebeld voor verkering.


Zijn leeftijd behoedde hem destijds nog voor veel optredens maar Danny bleef zichzelf ontwikkelen, vastbesloten om in de schijnwerpers te blijven staan. Het multitalent ontpopte zich naast acteur ook als zanger en musicalster. Mooie hoofdrollen in musicals als Les Miserable, Blood brothers, Elisabeth en de Titanic heeft hij inmiddels op zijn naam staan. En hierbij stopt het niet! Een vervolg op Ciske de Rat, Ciske de Man kwam er ook. Een musical waar hij, vanzelfsprekend, ook weer de hoofdrol op zich nam. Wel heeft hij aangegeven dat het met deze musical de laatste maal zou zijn dat hij in de huid zal kruipen van Ciske.

Met zijn, altijd uitverkochte, concerten en zijn populaire musicals kan gesteld worden dat Danny nog altijd een publiekslieveling is en voorlopig nog wel zal blijven. In 2008 werd hij, welverdiend, benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Met al deze successen op zijn conto zal Danny zich, anders dan als zijn alter ego Ciske de Rat, niet snel meer ''zo verdomd alleen” voelen.

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van Amsterdam Jordaan en Grachten leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl