Familie Froger

Jan en Mien Froger

Jan en Mien FrogerDuo Jan & Mien was een Nederlands zangduo bestaande uit de Amsterdamse volkszanger en café-eigenaar Bolle Jan Froger en zijn echtgenote Mien van Es. Jan Froger ontmoette Mien van Es in december 1959 en trouwde met haar op achttienjarige leeftijd. In 1969 werd door het koppel Café Bolle Jan in leven geroepen wat zich bevond aan de 2e Nassaustraat in Amsterdam. Het echtpaar Froger bracht als duo diverse singles uit en waren ze met enige regelmaat te zien op televisie. 

Mien Froger-Van Es hield ook van cabaret en sloot zich aan bij het Jordaan Cabaret waar o.a Johnny Jordaan ook deel van uitmaakte. In 1981 sloot echtpaar Froger het café Bolle Jan aan de Nassaukade om deze vervolgens weer te laten opdoemen onder de zelfde naam op het Rembrandtplein. Mien Froger-van Es overleed in april 2009 aan een hartaanval, Jan Froger twee maanden later aan een buikvliesontsteking, beiden op de leeftijd van 67 jaar.

René Froger

Froger TopperOndertussen heeft Rene Froger, geboren op 5 november 1960 en de enige telg van Jan en Mien, een naam voor zichzelf gemaakt. Als klein jongetje deed hij al ervaring op in het café van zijn ouders. Al duurde het even voordat hij echt doorbrak. Dit gebeurde uiteindelijk door het nummer Winter in America wat hem een leverde hit opleverde. Exemplaren van zijn debuutalbum Who Dares Wins gingen vervolgens als zoete broodjes over de toonbank en Rene mocht zijn eerste gouden plaat in ontvangst nemen. 'Alles kan een mens gelukkig maken' werd, in 1989, zijn eerste nummer één hit.

Na vele albums, concerten en televisieprogramma's is René heden ten dage vooral bekend om zijn deelname aan De Toppers. In 2005 begon hij met Gerard Joling, Gordon Heuckeroth als grap aan De Toppers in concert. Dit naar aanleiding van de concerten die Froger in 2004 in de Amsterdam ArenA gaf waar Joling en Gordon een gastoptreden hadden. Het zat hem niet alleen in de naam: het concert werd ook een regelrechte een topper. In 2005 waren er twee (uitverkochte) concerten, in 2006 drie, binnen no-time uitverkochte, concerten en het succes bleef, tot de dag van vandaag. Het enthousiaste publiek gaat uitbundig verkleed en er wordt op toneel ook flink uitgepakt met muziek, kleding en vuurwerk. De Toppers: een begrip in Nederland! 

Stadswandeling

Onze gratis plattegrond van Amsterdam Jordaan en Grachten leidt u langs interessante bezienswaardigheden en tips van locals door deze speciale buurten van Amsterdam.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl