• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Eten
  • Ellis Gourmet Burger Prinsengracht

Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet BurgerDe kwaliteitsburger uit de VS geherintroduceerd in Europa, gevestigd op de Prinsengracht.

Ellis

Ellis Gourmet Burger is vernoemd naar Ellis Island, via waar vorige eeuw veel Europeanen naar New York emigreerden. Zij brachten het concept van de "Hamburgse steak" mee naar Amerika, waar de hamburger in eerste instantie vooral werd bereid om de nieuwe immigranten de eethuisjes in te lokken. In Amerika heeft de 'hamburger' vervolgens heel wat transformaties ondergaan en kunnen we wel zeggen dat het gerecht daar pas echt is vervolmaakt. De missie van Ellis Gourmet Burger is om deze AmerikaanseInterieur Ellis Prinsengracht kwaliteitsburger opnieuw in Europa te introduceren en te laten zien dat je met echt goede producten, het blijven verfijnen van de recepten en de hulp van productspecialisten en sterrenkoks de allerlekkerste burgers krijgt. Ellis Gourmet Burger heeft meerdere vestigingen in Frankrijk en België, en krijgt naast de vestigingen in Breda, Rotterdam, Utrecht en de Amsterdamse Prinsengrachtvestiging binnenkort nog nieuwe vestigingen op Singel 161 (medio april open) en in de Gravenstraat nummer 20 (medio maart open).

Burgers

Zodra u bij Ellis naar binnengestapt bent, is er geen weg meer terug; de heerlijke hamburgergeuren komen u tegemoet, waardoor u echt niet meer zonder burger zal Vegaburgersvertrekken. Gelukkig heeft Ellis Gourmet Burger een burgermenu om "u" tegen te zeggen, voor zowel een zittende maaltijd als voor de take-away. Op het menu zijn naast diverse 'classic' gourmet burgers, ook meerdere 'veggie' burgers, twee 'tribute' burgers en wel vijf verschillende 'signature' gourmet burgers te vinden. Of u dus blauwe kaas op uw hamburger wilt, meer van kip houdt, benieuwd bent naar de wortelburger of het toch bij een variant van de "gewone" burger houdt, bij Ellis bent u aan het juiste adres. Verder staat er een mooie seizoensburger op het menu, kunt u bij Ellis terecht voor heerlijke side dishes en uiteraard de Amerikaanse milkshakes!

Hungry? Ellis Gourmet Burger!Geen tijd of zin naar buiten te gaan? Deliveroo bezorgt de burgers bij u thuis of op kantoor in de binnenstad.

Borrel

Behalve dat u bij Ellis Gourmet Burger terecht kan om te eten, kan er hier ook flink geborreld worden: op de drankkaart staan allerlei frisjes en alcoholische versnaperingen, waaronder wijn, bubbels, diverse bieren en likeuren. Ook hebben ze een heel lijstje aan huisgemaakte drankjes beschikbaar... dit met het fingerfood als nacho's, calamares, onion rings en bitterballen is wat ons betreft receptuur voor een perfecte borrel! Uiteraard kunt u met guur weer lekker warm binnen neerstrijken voor een borrel, maar met mooi weer zit u gebakken op het fijne terras van Ellis Prinsengracht. Voor een (grotere) borrel kan de Dinerbenedenverdieping kosteloos privé gereserveerd worden.

Openingstijden

Zondag t/m donderdag van 11.30 tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 23.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Ellis Gourmet Burger - Prinsengracht
Prinsengracht 422, 1016 JC Amsterdam
Telefoon 020-261 26 69
Bezoek ook de website van Ellis Gourmet Burger Nederland.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl