• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Musea
  • Geelvinck Pianola Museum

Geelvinck Pianola Museum

Geelvinck Pianola MuseumHet meest knusse museum van Amsterdam, over de geschiedenis van de pianola.

De Pianola

Hoewel iedereen de piano als muziekinstrument kent, zullen veel mensen tegenwoordig niet weten wat een pianola is. Dat is een voorloper van de digitaal gestuurde piano: de machine bespeelt de piano op basis van een rol waar gaatjes in geponst zijn, alsof een onzichtbare pianist de toetsen beroert. Door de pianolarol sneller of langzamer te laten lopen, kan de de musicus nog wel het pianospel beïnvloeden. Beroemde pianisten en componisten uit het begin van de 20ste eeuw hebben pianolarollen ingespeeld en zo is hunmuseum by night spel bewaard gebleven en kan je er naar luisteren alsof hun geest de piano bespeelt.

In het intieme pianolamuseum vindt u naast de geschiedenis over deze bijzondere muziekinstrumenten allerlei piano's, pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft. Na een bezoek aan dit museum zult u zelf kunnen vertellen wat het verschil is tussen deze instrumenten! Het museum beschikt over ruim 30.000 muziekrollen met zeer uiteenlopende muziek daarop die afgespeeld kunnen worden op de pianola's.

Groepsbezoeken en locatieverhuur

Wist u dat dit museum door de Museumn8 is uitgeroepen tot "het meest knusse museum van Amsterdam"? Een ideale locatie voor uw evenement. Het museum is behalve door individuele mensen, ook als groep te bezoeken; er is van alles mogelijk, ook na sluitingstijd! En wist u dat u dit bijzonder sfeervolle museum ook af kunt huren voor uw eigen evenement? U kunt hiervoor contact opnemen met ons of met het museum zelf, om de mogelijkheden te bespreken.

Concerten en recitals

In het Geelvinck Pianola Museum, maar ook in de Geelvinck Salon in het Cromhouthuis,Optreden vinden wekelijks bijzondere evenementen plaats. Van kinderconcerten tot wereldmuziek en van koffieconcerten tot de meest bijzondere duetten of trio's, alles komt voorbij in de Geelvincklocaties. Houd onze evenementenpagina in de gaten voor de komende concerten!

Openingstijden Geelvinck Pianola Museum

Vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend voor individueel bezoek (tot 16.00 uur als een concert om 17.00 begint).

Adresgegevens en plattegrond

Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam
Telefoon: 020-6279624
Bezoek ook de website van het Geelvinck Pianola Museum.
Voor de andere concerten, die Geelvinck Muziek Musea organiseert in onder meer Museum Cromhouthuis (Herengracht, Gouden Bocht) kunt u op deze website kijken.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl