• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Musea
  • Het Grachtenhuis Amsterdam

Het Grachtenhuis Amsterdam

Het GrachtenhuisMuseum aan de Herengracht, gewijd aan de 17de eeuwse Amsterdamse grachtengordel.

De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest gevierd, het leven geleefd. Dit verhaal wordt in Het Grachtenhuis op avontuurlijke wijze verteld.

In het monumentale pand aan de Herengracht reis je met een wervelende tour door 400 jaar geschiedenis. Het Grachtenhuis laat niet alleen zien wat er aan het ontstaan van de Amsterdamse grachten zo bijzonder was, maar ook waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het Grachtenhuis is er voor iedereen die van de stad houdt, of op het punt staat er verliefd op te worden. In zes kamers maak je kennis met één van de grootste stadsuitbreidingen ter wereld: de 17e eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Met de interactieve multimedia tentoonstelling reis je in 40 minuten door 400 jaar geschiedenis. Ontdek vervolgens in de laatste kamer de ongeëvenaarde kracht van de levende grachten zelf.

De museumwinkel biedt souvenirs die een link hebben met de Amsterdamse grachten en Het Grachtenhuis. Boeken, sieraden, sjaals, bekers, notitieboekjes, pennen en wijn; dit is slechts een greep uit het brede assortiment. De winkel is vrij toegankelijk, u kunt hier ook terecht zonder entreeticket Museum Het Grachtenhuis.

Openingstijden

Open van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00uur

Adresgegevens en plattegrond

Museum Het Grachtenhuis
Herengracht 386, 1016 CJ Amsterdam
Ga naar de website van Museum Het Grachtenhuis

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl