Reypenaer Kaas

ReypenaerAmbachtelijke kazen met liefde en toewijding bereid door familiebedrijf Reypenaer.

In 1934 begon Piet van den Wijngaard met de handel in kaas waarna zijn zoon zelf kaas begon te rijpen. Het familiebedrijf heeft na al die jaren een gezellige winkel met proeflokaal in Amsterdam. Wanneer u op zoek bent naar een bijzonder cadeau of een heerlijke smaakvolle kaas voor uzelf bent u bij Reypenaer aan het goede adres. Door de ambachtelijke bereiding van de kazen weten de kaasmeesters de verschillende soorten Reypenaer kaas te voorzien van een unieke smaaksensatie.

De bereiding

Reypenaer kaas wordt uitsluitend bereid met de beste ingrediënten en goed vakmanschap. Reypenaer aan de grachtenHet gebruik van zomerse grasmelk zorgt voor de zachte en smeuïg smakende kaas. Bij de bereiding van de kaas wordt goed gelet op de micro organismen en enzymen, bij het rijpingsproces in het oude kaaspakhuis in Woerden zorgen zij voor de extra smaaksensatie. De Reypenaer kazen worden in ongeveer één jaar gerijpt, wat voor kazen al zeer oud is. Ondanks het lange rijpproces zijn deze kazen toch heel smeuïg en zacht van smaak. De kazen zijn dunner dan industriële kazen omdat Reypenaer de natuur en haar wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid laat meespelen in het rijpingsproces. Hierdoor verliezen de kazen tijdens het rijpingsproces 25% aan gewicht maar wordt de intensiteit van de smaak verhoogt. De kazen van Reypenaer zijn uitgesloten van kunstmatige ingrediënten of Kaasproeverijomstandigheden die de rijping zouden versnellen.

Kaasproeverij

In het gezellige proeflokaal van de Reypenaer, gelegen tussen de grachten van Amsterdam, kunt u de smaak van de kazen zelf ervaren. Een kaasdeskundige vertelt u over de bereiding van de kazen en u krijgt tevens een kort filmpje te zien over het pakhuis waar de rijping plaats vindt. Hierna kunt u tijdens de proeverij 6 verschillende soorten Reypenaer kazen proeven. Tevens wordt er bij de kazen een passende drank geserveerd, dit kan water, wijn en/of port zijn. Hierdoor komt de smaak nog beter tot zijn recht.Proeverij op locatie

Openingstijden

Maandag: 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 18.00 uur
Zondag: 11.00 - 18.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Reypenaer Kaas Amsterdam
Singel 182, 1015 AJ Amsterdam
Telefoon 020 3206333
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bezoek ook de website van Reypenaer Kaas voor meer informatie.

Pin It

logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@jordaan-grachten.nl